Hoe wij graag aan de slag gaan.

In vertrouwen, met respect en vanuit expertise. Samen met alle betrokken partijen. Met de focus op de lange termijn en de klant altijd voorop.

Breng in kaart wat je wenst.

Dion activeren in 4 stappen.

Kennismaken

Hoe werk jij? Wat zoek je precies? Welke ambitie heeft je kantoor? Hoe kan Dion je helpen? We delen onze ervaringen en opportuniteiten. We brengen je in contact met Dion-kantoren.

Taken en profiel bepalen

Wie heb je precies nodig om de door jouw bepaalde taken uit te voeren?  Samen met een HR-professonal en gespecialiseerde profieltools maken we samen het ideale profiel op.

Recruteren en selecteren

Nu is het aan Dion. We zoeken de juiste professionals, matchen hen met het gewenste profiel en nodigen minstens 3 kandidaten uit. De testing kan starten …

Preboarden

Een gestroomlijnd proces schiet in actie. Overlegmomenten zijn voorzien. Je voorbereidingen op kantoor kunnen starten. Op naar de onboarding.

Onboarding.

Een stap voor

We delen onze ervaringen en valkuilen zodat alle betrokken partijen altijd mee zijn in het hele verhaal. Dat vinden we erg belangrijk.

Trainingsplan

Een trainingsplan wordt opgemaakt ifv noden en aanwezige kennis. Minstens 6 weken zorgt Dion voor een opleiding in Belgische wetgeving.

Onboarding

Nu zijn we écht vertrokken. Net zoals een Belgische medewerker ontvang je je Dion-collega met open armen en stel je hem/haar voor aan je hele team.

Coaching

Uiteraard is er bijna dagelijks contact met je Dion-collega, net als met je lokale collega’s. Overleg over taken, planningen, deadlines, … Daarbovenop zorgt Dion voor begeleiding ter plaatse.

Ons beter leren kennen?

Contacteer Dion